tirsdag 8. desember 2009

Gogutten!


Her er den lille mannen i huset ,vokser fort og er veldig snill. En go gutt!
Eneste som er trist er at han må bruke frejkaspute pga hofteleddsdysplasi. Krysser fingrene for at alt går bra og at han ikke må bruke den mer enn 3-4 mnd!

(Hofteleddsdysplasi er en medfødt feil i hofteskålen. Hofteleddet er et kuleledd der øverste del av lårbeinet er formet som en kule (femoralhodet). Denne kulen skal passe inn i en "skål" i bekkenet, som vi kaller hofteskålen (acetabulum). Hos barn med hofteleddsdysplasi er denne skålen for grunn. Lårbeinet kan da lettere "glippe" ut av festet sitt (hofta går ut av ledd).


Ca. 1 av 1000 fødte barn er født med hoften ute av ledd, og ca. 10 av 1000 kan ha grunn hofteskål der lårbeinshodet kan skli ut. Hofteleddsdysplasi er en tilstand som 1 av 100 barn i Skandinavia behandles for. Jenter er mer utsatt for å få denne feilen (6 ganger vanligere hos jenter), og i 20% av tilfellene finnes feilen i begge hofter.)

1 kommentar:

mettemaja sa...

For en skjønn liten gutt! Her venter vi en liten bror eller søster, og da suges man til sånne bilder... Kos dere med 2 barn i jula :)